Dingen die u moet weten over vouwdeur, schuifdeur, en scheidingsdeur
De Vouwdeur is een type deur dat opengaat door in gedeelten of panelen naar achteren te klappen. Een andere term is ''concertina'' deuren, geïnspireerd door het muziekinstrument met dezelfde naam. Elke huiseigenaar die overweegt een oud huis te renoveren of een nieuw huis te kopen, kan zich afvragen welk type binnendeur hij moet kiezen. Een type vouwdeur is er in verschillende maten en vormen en heeft meerdere voordelen en voordelen.
De gebruiker kan verschillende panelen vouwen of openvouwen om een vouwdeur te openen of te sluiten. Een bi-vouwdeur wordt ook wel een Concertina deur genoemd, naar het muziekinstrument. Toch is het niet helemaal juist om het een bi-vouwdeur te noemen, aangezien het meestal 2, 4 of meer panelen heeft. Met behulp van rollers bewegen de panelen langs een rails, en met een knop kan de gebruiker ze weer naar één kant trekken.
Wat zijn de soorten vouwdeuren?
Er zijn drie soorten vouwdeuren:
Aluminium
Aluminium is een sterk, duurzaam materiaal; het is ideaal voor externe vouwdeuren.
Ongeplastificeerd polyvinylchloride (UPVC)
Aluminium is een veel goedkopere optie, maar het verliest snel zijn mooie uiterlijk. Bovendien kan de deur na verloop van tijd last krijgen van buigproblemen en gele verkleuring.
Hout
Houten bi-vouwdeuren zien er natuurlijk uit. Voor dit type deur gebruiken fabrikanten soms kunsthout, dat wordt gemaakt door lagen hout aan elkaar te lijmen met een lijm.
Voordelen:
Geweldige esthetiek
De deuren zien er fantastisch uit. Ze kunnen het uiterlijk van een kamer veranderen.
Laat meer ruimte
Vouwdeuren kunnen de kamer groter en lichter doen lijken dan gewone deuren. Dit komt omdat het vouwen van de deur de ruimte zal openen die de standaard deur zou hebben ingenomen.
Betere ventilatie
Door een slechte beluchting kan een deur een kamer benauwd maken. Een Klapdeur daarentegen zorgt voor een goede ventilatie en luchtcirculatie. Daarom kan het handig zijn in de zomer.
Besparing op de rekeningen
Veel licht en lucht wordt binnengelaten door brede openslaande deuren. Bijgevolg is er minder airconditioning en kunstlicht nodig.
Wat te doen bij de keuze van een vouwdeur?
- Om er zeker van te zijn dat u het juiste type vouwdeur koopt in de winkel, inspecteert u deze zorgvuldig
- garantie is van het grootste belang
- Zorg ervoor dat u deuren koopt die voldoen aan de bouwvoorschriften
- Koop bij een gerenommeerd bedrijf of detailhandelaar
De schuifdeur
In plaats van een scharnierende deur, schuift een schuifdeur zijwaarts om te openen en te sluiten. Een schuifdeurpaneel schuift langs een horizontale rail. Omdat al het gewicht van de deur wordt opgehangen aan de rollen die aan de bovenkant van de deur zijn bevestigd, is het gewicht een belangrijke overweging. Als de deur te zwaar is, zal ze niet gemakkelijk te openen zijn en kan ze uit de rails buigen.
Waarom kiezen voor schuifdeuren?
Vergeleken met bi-folds, die het glas meerdere keren onderverdelen en stapelruimte nodig hebben wanneer ze open staan, zijn schuifdeuren veel netter. Als u meer dan vier meter breed bent, raden wij schuifdeuren aan.
Welke maten zijn beschikbaar?
De breedte van de Schuifdeur varieert van 0,8m tot 3m. Ook de hoogte is belangrijk - als het glas erg hoog is, kan het even uitgebreid zijn. Ook het gewicht is belangrijk. Zware deuren moeten door een automatisch mechanisme worden geopend.
Wat is het beste materiaal?
De goedkoopste optie is UPVC, maar het is niet erg sterk, dus de kozijnen zullen dik zijn. Een klassieke keuze is hout. Als u het budget hebt, kies dan hardhout. Als u zachthout kiest, let er dan op dat de garantie deugdelijk is. Aluminium biedt het slankste profiel, waardoor u een vrijwel ononderbroken uitzicht hebt. Frameloos structureel schuifglas is helemaal bovenaan verkrijgbaar, maar dan moet u wel diep in de buidel tasten!
Hoe zit het met de pasvorm?
In brede openingen kan een stalen balk nodig zijn om te voorkomen dat de bovenliggende muren gewicht overbrengen op het deurkozijn. De vloer moet ook stevig zijn om de rails recht te houden. Ideaal zijn hef-schuifgeleiders met zware lagers.
Scheidingswand
Over het algemeen is een scheidingswand een scherm of meubelstuk dat een ruimte in verschillende ruimtes verdeelt. In de meeste woningen is privacy een topprioriteit. Muren zijn echter duur om te bouwen. Bovendien wilt u ze niet altijd daar hebben; soms wilt u openheid. Dat is waar ruimteverdelers van pas komen. Muren die geen echte muren zijn, zijn snelle, eenvoudige en goedkope ruimteverdelers.
Soorten scheidingswanden
Hieronder worden verschillende soorten scheidingswanden gegeven:
Vouw- of Accordeonverdeler
Mensen die veel verhuizen hebben waarschijnlijk baat bij opvouwbare scheidingswanden. Als u uit een appartement of flatgebouw verhuist, vouwt u de scheidingswand gewoon op en zet u hem in de verhuiswagen.
Hangende (vaste) verdeler
Sommige verdelers hangen aan het plafond, maar de velddelen zijn van acryl, hars, licht hout, of andere stevige materialen, in tegenstelling tot stoffen verdelers. Aan de onderkant worden de wanden aan de vloer bevestigd om te voorkomen dat de divider gaat schommelen.
Hangend (stoffen of papieren gordijn)
Ruimteverdelers van papier of stof zijn fysiek verreweg de minst ingrijpende, maar soms wel de goedkoopste.
Boekenkast kamerverdeler
Dit is de enige scheidingswand die nog een functie heeft naast het afbakenen van ruimtes. In deze scheidingswand kunnen boeken, curiosa, foto's, kunstwerken, keramiek en nog veel meer worden opgeborgen.
Een opmerking achterlaten