Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit de magazijn geleverd

FAQ - Veelgestelde vragen over vouwdeuren

Welkom bij Vouwdeurspecialist.nl, dé specialist op het gebied van vouwdeuren! We begrijpen dat u mogelijk nog vragen heeft over onze producten. Daarom hebben we deze pagina samengesteld met de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn vouwdeuren?
Vouwdeuren zijn deuren die uit meerdere delen bestaan en horizontaal gevouwen kunnen worden. Deze deuren zijn ideaal voor het creëren van een open en ruimtelijk effect in uw woning.

Waarom zou ik vouwdeuren kiezen in plaats van standaard deuren?
Vouwdeuren zijn een uitstekende keuze als u meer ruimte wilt creëren in uw woning. Ze nemen namelijk veel minder ruimte in beslag dan standaard deuren en kunnen in verschillende breedtes en hoogtes worden geleverd. Daarnaast zijn vouwdeuren gemakkelijk te installeren en bieden ze een moderne en stijlvolle uitstraling.

Welke soorten vouwdeuren zijn er?
Bij Vouwdeurspecialist.nl bieden we verschillende soorten vouwdeuren aan, zoals harmonica deuren, glazen vouwdeuren en schuifdeuren. We hebben een ruim assortiment aan kleuren en materialen, waaronder hout, aluminium en kunststof.

Kan ik mijn vouwdeuren zelf installeren?
Het installeren van vouwdeuren is over het algemeen niet erg ingewikkeld, maar het vereist wel enige handigheid en ervaring. Als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, raden we aan om onze monteurs in te schakelen om de installatie voor u te verzorgen.

Kan ik vouwdeuren op maat laten maken?
Ja, bij Vouwdeurspecialist.nl maken we vouwdeuren op maat. We kunnen de deuren in verschillende breedtes en hoogtes leveren en kunnen deze volledig aanpassen aan uw specifieke wensen en eisen.

Wat is de levertijd van vouwdeuren?
De levertijd van vouwdeuren hangt af van verschillende factoren, zoals de gekozen materialen, afmetingen en afwerkingen. Over het algemeen bedraagt de levertijd tussen de 1 en 2 dagen. We zorgen er altijd voor dat u op de hoogte blijft van de levertijd van uw vouwdeuren.

In hoeverre kunnen vouwdeuren in hoogte worden ingekort?
Over het algemeen kunnen vouwdeuren onbeperkt in hoogte worden ingekort, zelfs als er glazen inzetstukken aanwezig zijn. Onze adviseurs staan ​​ook telefonisch voor u klaar om u hierbij te helpen.

Kunnen enkele deuren ook als dubbele deuren?
Ja, in de meeste gevallen kunnen enkele deuren worden omgebouwd tot dubbele vouwdeuren. Raadpleeg hiervoor de beschrijving van de betreffende deur. Veel van onze enkele deuren kunnen worden omgebouwd door twee deuren te bestellen.

Bieden jullie stalen aan?
Helaas kunnen we over het algemeen geen monsters van stalen sturen. Voor vragen zijn we echter bereikbaar tijdens onze openingstijden via e-mail op info@vouwdeurspecialist.nl. Uiteraard is telefonisch of langs komen in de showroom ook mogelijk.

Hoe kunnen vouwdeuren het beste worden ingekort?
Gebruik een fijngetande handzaag of een afkortzaag als alternatief. Het gebruik van een cirkelzaag wordt afgeraden.

Hoe kunnen vouwdeuren helpen energie te besparen?
Vouwdeuren kunnen helpen energie te besparen. Kamers kunnen worden afgesloten met een vouwdeur, waardoor bepaalde ruimtes geïsoleerd of niet verwarmd hoeven te worden. We willen u er echter op wijzen dat vouwdeuren kamers niet volledig afsluiten, omdat er luchtsleuven in het bovenste en onderste gedeelte van de vouwdeur zitten.

Waarom hebben onze vouwdeuren geen vloergeleiding?
Om struikel gevaar te voorkomen, hebben wij bewust geen vloergeleidingen op onze vouwdeuren geplaatst. Alle vouwdeuren die wij aanbieden, worden aan de bovenzijde geleid door glijders in de geleiderail.

Beschikken wij over een montagevideo?
Ja, wij hebben een handige montagevideo voor vouwdeuren beschikbaar op onze youtube kanaal of website. Tevens hebben we ook vele diverse blogs in de Nederlandse taal waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe u een vouwdeur kunt bevestigen.

Is de montage van een vouwdeur moeilijk?
Onze op maat gemaakte vouwdeuren worden voorgemonteerd geleverd. Het enige wat u hoeft te doen, is de rails monteren en de vouwdeur ophangen. Bij standaardafmetingen worden de vouwdeuren meestal gedemonteerd geleverd. Elke levering wordt meegeleverd van een eenvoudige handleiding, zodat ook onervaren doe-het-zelvers snel en gemakkelijk een vouwdeur kunnen monteren.

Luchtdichtheid van vouwdeuren?
Door de benodigde bodemvrijheid van ongeveer 1 cm kan een vouwdeur niet 100% afsluiten. Toch kan een vouwdeur helpen om energiekosten te besparen omdat delen van kamers of gebieden kunnen worden gescheiden.

Wat is de kwaliteit van de vouwdeur?
Een vouwdeur is een uitstekend alternatief voor een kamerdeur. Voor de beste stabiliteit adviseren wij een lameldikte van meer dan 9 mm. Dit zorgt voor een stabiele deur die niet draait. Houd er rekening mee dat de vouwdeuren die wij aanbieden alleen geschikt zijn voor gebruik binnenshuis.

Waar kan ik de montage-instructies vinden?
U kunt alle montage-instructies voor onze vouwdeuren online vinden, zodat u zich goed kunt voorbereiden op de montage.

Hoe kan ik een vouwdeur bevestigen?
Standaarddeuren en op maat gemaakte vouwdeuren zijn gemakkelijk te monteren. Gedetailleerde montage-instructies worden bij de levering meegeleverd.

Wat zijn de voordelen van vouwdeuren?
Vouwdeuren zijn ideaal als alternatief voor kamerdeuren. Ze kunnen ook gebruikt worden als ruimteverdelers, zelfs in kleinere ruimtes. Een steeds populairdere toepassing is het gebruik van vouwdeuren om trappen en trappenhuizen te scheiden en zo te voorkomen dat tocht de gang en woonvertrekken binnendringt.

Hoe kan ik een vouwdeuren onderhouden?
Wij adviseren om eens per halfjaar het ophangsysteem van de vouwdeur en de schuif in de looprail te smeren met een verkrijgbaar smeermiddel. Hierdoor blijft de vouwdeur soepel lopen en wordt het materiaal van de schuivers beschermd tegen slijtage. Gebruik voor het schoonmaken van de vouwdeur een vochtige doek.

Zijn er vouwdeuren met een slot?
Ja, veel van onze modellen hebben sluiting en optionele sloten. Dit staat aangegeven op de betreffende deuren en kan ook los worden besteld.

Zijn de vouwdeuren ook haaks te bevestigen?
Vouwdeuren moeten haaks op een vlakke ondergrond worden gemonteerd en kunnen niet onder een hoek worden geplaatst. Er zijn geen speciale modellen beschikbaar.

Kan een vouwdeur zowel als links of rechts bevestigd worden?
Onze vouwdeuren kunnen zowel naar links als naar rechts draaien. De draairichting kan individueel worden bepaald bij de eerste installatie door de deur te draaien.

Kunnen vouwdeuren in de breedte worden verlengt?
In de meeste gevallen wel. Op de productpagina en in de beschrijvingen vindt u informatie over de mogelijkheid om extra lamellen te bestellen om de deur uit te breiden. De maximale breedte waarop de deur kan worden uitgeschoven, staat ook vermeld in de producttekst. U kunt bij het bestellen aangeven tot welke maat in cm in breedte wilt. Indien dit er niet staat dan is deze niet uitbreidbaar.

Hoe vaak moet glijmiddel op de bovenrail worden aangebracht?
We raden aan om dit een keer per half jaar te doen of wanneer de vouwdeur moeilijk te verplaatsen is.

Kunnen vouwdeuren buiten worden gebruikt?
We raden dit niet aan vanwege mogelijke beschadiging door kou, warmte en direct zonlicht.

Hoe meet ik de maten op?
Om de juiste afmetingen te bepalen voor uw vouwdeur, dient u de hoogte en breedte op drie verschillende punten van de muuropening te meten. Voor de hoogte van de vouwdeur berekent u de afstand van de bovenkant van de vloer tot de onderkant van het deurkozijn (of van de onderkant van het plafond bij plafondmontage) tot op de centimeter nauwkeurig. Bij het bestellen van de deur neemt u de kleinste hoogtemaat zonder hier iets van af te trekken, omdat er bij de productie automatisch rekening wordt gehouden met 1 cm bodemvrijheid. De kleinste vrije hoogte bepaalt de ordergrootte. De breedte van de vouwdeur kan alleen worden besteld binnen de opgegeven afmetingen van de betreffende aanbieding.

Ter verduidelijking vindt u hieronder een schets ter ondersteuning:

vouwdeur afmetingen

Heeft u nog andere vragen over onze vouwdeuren of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de perfecte vouwdeur voor uw woning.