Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit de magazijn geleverd

vouwwand kopen

Wat is een vouwwand?

Wat is een vouwwand?

Een schuif-/vouwwand is een reeks gevouwen massieve of glazen vlakke panelen die in gesloten toestand aan elkaar scharnieren om een ​​doorlopende wand te vormen die in geopende toestand wordt teruggevouwen tot een stapel panelen. De scharnierende panelen kunnen worden opgehangen aan een opbouw- of verzonken kop rail of vloer ondersteund door een vlakke of verzonken vaste vloerrail met een afleidingskanaal aan de kop.

Muren kunnen een enkele deur over de volledige hoogte bevatten of een set dubbele dubbele deuren.  

  • Volledig handmatige bediening: Schuif-/vouwwand panelen worden handmatig in een open of gesloten positie gemanoeuvreerd.  
  • Volautomatische werking: Schuif-/vouwwand panelen worden automatisch elektrisch bediend in een open of gesloten positie met behulp van elektrische laagspanning bedieningen.

Waar kunnen vouwwanden worden toegepast?

Scheiding vouwwanden kunnen worden gebruikt om kleinere delen binnen open ruimtes op te delen. Opklapbare kantoorwanden kunnen meebewegen en zich aanpassen aan het kantoor, waardoor elke ruimte met gemak wordt getransformeerd. Open kantoortuinen zijn ideaal om de creativiteit en productiviteit binnen een werkruimte te vergroten, en vouwbare kantoorwanden kunnen een modern element toevoegen aan elk interieur. Vouwwanden kunnen ook worden gebruikt in woongebouwen, het scheiden van kamers in woningen of het creëren van een afgesloten ruimte voor privacy. Naast het bepalen van de esthetiek van uw gebouw, zijn deze scheidingswanden praktisch, niet-opdringerig en geschikt voor het beoogde doel.

Typen vouwwanden

Gepaarde of omnidirectionele wandpanelen. Dit zijn vouwwand panelen die ontworpen zijn om langs een gekoppeld plafond railsysteem te schuiven. Elk paneel kan worden geschoven met een enkel ophangrail dat 360 graden kan draaien of met twee ophang wielen waardoor het moeiteloos kan glijden. De panelen worden op afstand verpakt en opgeslagen in de stapelruimte wanneer ze niet in gebruik zijn en worden uitgespreid om een ​​tijdelijke akoestische wand te vormen wanneer ze worden uitgeschoven.

De panelen zijn voorzien van mechanische intrekbare afdichtingen aan de boven- en onderkant die zich naar binnen en buiten uitstrekken (indien nodig) om de planken op hun plaats af te dichten en te voorkomen dat geluid door of rond de panelen gaat.

Het heeft een geluidsoverdracht coëfficiënt bereik van 32 Db tot 55 Db. Ze worden vaak gebruikt in hotels, congrescentra, scholen, religieuze voorzieningen, ziekenhuizen en commerciële kantoorruimtes.

Accordeon Deuren of concertina deuren:

Deze inklapbare scheidingswanden zijn voordelige verplaatsbare scheidingswanden die snel en vakkundig een ruimte kunnen scheiden. In ieder geval wordt de wand niet helemaal plat wanneer de accordeon wordt verbreed, vandaar de naam "accordeon". Deze inklapbare scheidingswanden kunnen akoestisch niet op hetzelfde niveau presteren als de verplaatsbare scheidingswanden met vlakke wand, maar zijn minder duur.

Geautomatiseerde trein panelen

Geautomatiseerde trein panelen worden aan elkaar gekoppeld in een trein en strekken zich automatisch uit als een complete eenheid. Geautomatiseerde scheidingswanden bevorderen een vlotte opstelling tijd en zorgen voor een productieve en voordelige indeling. Geautomatiseerde bediening van het paneel maakt een snelle opstelling mogelijk zonder dat elk paneel fysiek op zijn plaats moet worden gezet.

Frame/frame

Beweegbare glazen scheidingswanden zijn ook ontworpen om langs een aangesloten railsysteem aan het plafond te schuiven. Het heeft geen vloerrails en de glaspanelen worden vastgezet met verfpennen wanneer ze worden uitgeschoven om ze veilig en stabiel te houden. Het heeft een clip van aluminium/roestvrij materiaal aan de boven- en onderkant om het gehard glas vast te houden.

Intrekbare scheidingswanden

Deze systemen zijn net als beide enkelwandige segmenten, natuurlijk verticaal gestapeld in het plafond. Met een simpele druk op de knop trekken deze panelen zich terug in het plafond zonder dat er een opberg vak aan het plafond of de vloer nodig is. De onderstaande afbeelding laat zien hoe het verticaal stapelen van segmenten met een enkel bord werkt.

Vorig artikel Wat is een harmonicadeur?
Volgend artikel Houten vouwdeur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden