Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

bifold-deuren

Bifold vs schuifdeuren

Tweebladige Deuren versus Schuifdeuren

Tweebladige deuren die 'buiten naar binnen brengen' zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, maar hoe verschillen ze van schuifdeuren? Welke optie past het beste bij jou?  

Wat is het verschil?

Bifold-deuren vouwen tegen zichzelf terug, in concertina-stijl. Meestal zijn tussen de twee en zeven panelen verbonden door scharnieren en lopen ze langs een verborgen spoor op de vloer of het plafond of beide. Terwijl schuifdeuren meestal zijn gemaakt van twee of meer grote glasplaten die zijwaarts naar het einde van een frame schuiven. Een belangrijk verschil is dat een schuifdeur niet naar buiten uitsteekt, terwijl een dubbele deur ruimte nodig heeft om de panelen naar één kant te stapelen.

Volledig te openen

Het grote voordeel van vouwdeuren is dat ze helemaal naar achteren kunnen worden geklapt, waardoor er bijna één muur naar uw terras en tuin wordt geopend. Dit kan een wow-factor toevoegen aan uw huis met een vloeiende binnen-buitenruimte. Conventionele schuifdeuren kunnen daarentegen meestal alleen naar links of naar rechts openen – ongeveer 65 procent. Zak Deuren kunnen helpen. Dit zijn glazen deuren die in verborgen vakken binnen buitenmuren schuiven om een ​​groter gebied te openen. De keerzijde is verminderde spouwmuurisolatie. Onthoud met het Britse weer dat er misschien niet veel kansen zijn om dubbele deuren volledig te openen, ondanks dat 2018 de heetste zomer ooit is!

Flexibiliteit

Schuifdeuren bieden meer controle. Ze kunnen een centimeter worden geopend voor een licht briesje, een paar meter om naar buiten te knijpen of helemaal om buiten naar binnen te laten. Een 'verkeers deur' of toegang blad is een optie die het overwegen waard is als u kiest voor een dubbel systeem. vooral als het de enige deur naar de tuin is. Dit is één paneel dat opent en sluit als een gewone deur, zodat je naar buiten kunt zonder de hele set panelen terug te vouwen, bijvoorbeeld om de kleding op te hangen. Afhankelijk van het ontwerp kan het als een onafhankelijk paneel scharnierend aan de wandzijde zitten of deel uitmaken van de vouwdeur stapel.

Esthetiek – lijst of glas?

Het grote pluspunt van schuifdeuren zijn minder panelen en grote glaspartijen waardoor natuurlijk licht naar binnen kan stromen en uw huis opfleurt. Terwijl vouwdeuren naar achteren kunnen worden getrokken om een ​​bredere opening te creëren, is er in gesloten toestand aanzienlijk meer verticaal frame zichtbaar dan bij schuifdeuren mogelijk is. Eenvoudig gezegd hebben schuifdeuren een hogere verhouding tussen glas en frame. Er is weinig dat het zicht op uw tuin of achterliggende velden belemmert. Schuifdeuren kunnen een betere optie zijn als uw prioriteit ligt bij maximaal natuurlijk licht of een breder zicht op uw tuin het hele jaar door.

Drempels

Bij terras schuifdeuren is er vaak een kozijn waar je overheen moet stappen om van binnen naar buiten te gaan. Terwijl dubbele deuren kunnen worden geïnstalleerd met een vlakke drempel opening naar uw terras of tuin. Het is mogelijk om een ​​'lage drempel' te specificeren bij schuifdeuren naar het terras, meestal een aluminium strip van ongeveer 12 mm hoog. Opties zijn beperkter vanwege het glijdende rolmechanisme in het frame, maar het is haalbaar. Er zijn veel redenen waarom een ​​gelijkvloerse of lage drempel een goed idee is zoals rolstoeltoegankelijkheid en het makkelijker maken voor jong en oud. En natuurlijk zouden de meeste mensen liever geen obstakel hebben om over te struikelen!

Kosten De

kosten zijn ongeveer hetzelfde, tenzij de deuren groot worden, zegt Tony Wiggins, algemeen directeur van Folding Doors To You. Als ze erg breed worden, worden schuifdeuren in een paar ruiten aanzienlijk duurder omdat grote enkele glanseenheden erg duur zijn. De beste manier om prijzen voor schuifdeuren en dubbele deuren te vergelijken, is door verschillende bedrijven te vragen om uw woninguitbreiding op te meten en schriftelijke offertes te verstrekken.

Energielabel

Thermisch gesproken is glas het sterke punt van elke deur en het aluminium frame het zwakke punt. Daarom zijn schuifdeuren over het algemeen thermisch efficiënter dan dubbele deuren, omdat ze minder frame hebben, zegt installateur DWL. Bovendien wijst het bedrijf er op zijn website op dat een schuifdeur profiel dikker is dan bifold en ook op dat gebied thermisch wint. Architecten specificeren echter vaak een 'u-waarde' - die meet hoe effectief een materiaal een isolator is - en zowel schuifdeuren als vouwdeuren kunnen op maat worden gemaakt om hieraan te voldoen.

Keuze en gebruiksgemak.

Zowel vrouw- als schuifdeuren kunnen licht en gebruiksvriendelijk zijn, dankzij moderne materialen en innovatieve technologie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals aluminium, hout en PVC. Aluminium bifolds zijn een populaire keuze onder huiseigenaren omdat de frames sterker zijn dan PVC.

Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze wat de beste optie is. Weeg de voor- en nadelen af ​​en vraag advies aan uw bouwprofessionals.  

Vorig artikel Vouwdeuren: Functioneel en Stijlvol
Volgend artikel De veelzijdigheid van vouwdeuren in huis

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden