Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

harmonica deur

Wat is een harmonicadeur?

Wat is een harmonicadeur?

Harmonica- deuren, of dubbele deuren, zijn deuren met panelen die in verticale secties aan elkaar scharnieren. Deze openen en sluiten in een accordeon stijl en bewegen op een boven- of onderbeen.  

Harmonica -deuren geven u toegang tot grote openingen met moeiteloze controle en brengen een overvloed aan natuurlijk licht binnen. Ze zijn ook een meer kosteneffectieve optie in vergelijking met andere groot openende deursystemen.

Materialen gebruikt in Harmonica

Harmonica- deuren zijn de laatste jaren populairder geworden, dus fabrikanten hebben meer tweevoudige deuropties gemaakt met behulp van verschillende materialen.

  • Hout – Houten Harmonica deuren zijn populair vanwege hun natuurlijke warme uitstraling. Mensen houden van de stijl van houten dubbele deur systemen omdat ze een aanvulling vormen op een breed scala aan ontwerpstijlen. Dit zijn enkele van de duurste typen dubbele deurenen ze hebben onderhoud nodig, zoals schilderen en vlekken.  
  • Vinyl - Tweevoudige deuren van vinyl zijn ook een populaire optie bij huiseigenaren. Deze deuren hebben een veelzijdige stijl en werken in zowel warme als koude klimaten. Vinyl Harmonica-deuren zijn enkele van de minst dure keuzes. Vinyl dubbele deuren worden gebruikt als buitendeuren.
  • Aluminium – Aluminium is een andere populaire optie voor dubbele deursystemen. Aluminium is lichtgewicht en gepoedercoat, dus ze zijn duurzaam in alle weersomstandigheden. De aluminium kozijnen hebben een slank profiel dat aantrekkelijk is voor huiseigenaren vanwege het extra licht dat de dunne kozijnen toelaten. Aluminium dubbele deuren worden gebruikt in binnen- en buitenruimtes.
  • Gegoten composiet - Gegoten composiet deuren worden gebruikt als pantry- en kastdeuren. Deze deuren zijn niet geschikt voor buiten omdat fabrikanten ze maken van houten stukken in combinatie met een hars die bederft bij vochtig weer.  
  • Glasvezel - Glasvezel is een populaire optie geworden voor dubbele deuren. Glasvezel is een duurzaam materiaal en energiezuinig materiaal dat bestand is tegen kromtrekken, rotten en roesten. U kunt ook glasvezel deuren aanpassen om op duurdere materialen zoals hout te lijken. Glasvezel is niet zo duur als hout, maar het is een van de duurdere dubbele buitendeuren.
  • Exterieur composiet - Sommige Harmonica-buitendeuren hebben een mix van materialen zoals glasvezel en hout. De materialen die duurzamer zijn, zoals glasvezel of aluminium, zullen naar buiten gericht zijn, terwijl materialen die aantrekkelijker zijn, zoals hout, naar de binnenruimte gericht zullen zijn.

Zijn harmonicadeuren een goed idee?

Huiseigenaren zijn altijd op zoek naar de beste deur opties voor hun huis. Harmonicadeuren hebben veel voordelen, maar er zijn situaties waarin harmonicadeuren geen goed idee zijn.  

Voordelen

  • Opruiming - Zowel binnen- als buiten harmonicadeuren creëren grote openingen waardoor het gemakkelijk is om meerdere items te zien of voor binnen- en buiten entertainment.
  • Onderhoud – Harmonica-deuren hebben na verloop van tijd weinig onderhoud nodig.
  • Licht - Sommige Harmonica-deur ontwerpen aan de buiten- en binnenkant hebben grote ramen waardoor prachtig zonlicht uw binnenruimtes kan overspoelen.
  • Stijl - Er zijn veel stijltips voor dubbele deuren. U kunt een verscheidenheid aan ontwerpstijlen aanvullen, van traditioneel tot eigentijds.

Harmonica deur Ideeën 

Interieurontwerpers en architecten gebruiken Harmonicadeuren in meer huis ontwerpen omdat er een groeiende belangstelling is voor verbinding met buitenruimtes. We hebben enkele inspirerende ideeën verzameld die u kunt bekijken wanneer u tweevoudige deuren voor uw huis overweegt.

Conclusie

Harmonica -kastdeuren worden al vele jaren gebruikt in huisontwerp, maar ontwerpers en huiseigenaren beginnen ook de voordelen van Harmonicadeuren voor buitenruimtes te zien. Tegenwoordig proberen de meeste mensen op een meer organische manier van het buitenleven te profiteren. Er zijn weinig betere manieren om dit te doen dan flexibele openingen te creëren met grote Harmonicadeuren die al je ruimtes naadloos met elkaar verbinden.

Vorig artikel Hoeveel kost een vouwdeur?
Volgend artikel Wat is een vouwwand?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden