Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

bruynzeel vouwdeuren

Vouwdeuren energie efficiëntie isoleer bespaar op uw energie rekening!

Essentiële gids om vouwdeuren te kopen

De sfeer van onze ruimtes speelt een essentiële rol in ons leven; het beïnvloedt ons op een onbewust niveau. En aangezien we het grootste deel van onze tijd in onze huizen of kantoren doorbrengen, is het absoluut noodzakelijk dat de binnen- en buiteninrichting van deze twee ruimtes bruist van leven - van slaapverwekkende slaapkamers tot opgeruimde keukens tot toevluchtsoord achtige hutten.

Een onderdeel dat de rest overtreft als het gaat om het maken of breken van de sfeer van een ruimte, is de deur. Deuren geven de eerste indruk van elke ruimte, zowel qua esthetiek als gemak. En aangezien u geen twee keer een eerste indruk maakt, kiest u voor een weergaloos deurdesign – vouwdeuren.

Vouwdeuren, ook wel vouwdeuren genoemd, gebruiken het harmonica-effect om meer dan twee deurpanelen door middel van geleiders in een enkele structuur op te nemen. Deze lopers worden aan elk paneel bevestigd, zodat ze kunnen schuiven en vouwen met je trekbeweging. Het resultaat? We zijn getuige van gratie en elegantie in combinatie met ruimte-efficiëntie! Maar wil je niet meer weten? Wat maakt hen zo speciaal? Om je nieuwsgierigheid te stillen, volgen hier vier minder bekende feiten over vouwdeuren waardoor je er zeker verliefd op zult worden.

Vouwdeuren dateren uit de oudheid

Ja, u leest het goed. Vouwdeuren zijn geen nieuw concept. Je zou misschien hebben aangenomen dat vouwdeuren een moderne trend zijn, ontworpen door een innovatieve ingenieur, maar integendeel, hun revolutionaire bestaan ​​dook ergens in de eerste eeuw na Christus op. Steden van het prehistorische Romeinse en Griekse rijk hadden vroeger vouwdeuren in hun ingangen. Zelfs de Egyptische graven hadden eenvoudige vouwmechanismen. Omdat glas in die tijd niet beschikbaar was, was hun oppervlak puur gemaakt van hout of beton.

Vroege voorbeelden van vouwdeuren zijn te zien op enkele opgravingen. Onlangs is in Pompeii, Italië, een vouwdeur van het Romeinse rijk opgegraven. Er wordt geschat dat het functioneel was in de eerste eeuw na Christus. Een andere opgraving van een vouwdeur werd gedaan in Zürich, Zwitserland. Die deur zal naar verwachting zo'n vijfduizend jaar oud zijn.

U kunt een extra deur krijgen met een vouwdeur

Genoeg van de geschiedenisles, laten we het hebben over de functies die moderne vouwdeuren te bieden hebben. Omdat het openen en sluiten van een vouwdeur nogal omslachtig kan zijn, heb je de keuze om een ​​extra laag van een dubbele paneeldeur toe te voegen, ook wel verkeersdruk genoemd. Het voegt twee belangrijke eigenschappen toe aan de vouwdeur, namelijk tijdsbesparing en veiligheid.

Er zijn veel plaatsen waar veel verkeer komt - denk aan ingangen van gangen, gangen, vergaderruimtes, enz.; dergelijke ruimtes worden overspoeld met mensen die in en uit rennen. Deuren die in ruimten met veel verkeer worden geïnstalleerd, moeten zeer functioneel zijn, voornamelijk in termen van tijdwinst, maar zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Hier voldoet het concept van een standaard vouwdeur niet. Hier komt een verkeerd deur om de hoek kijken.

Op het gebied van veiligheid kan een verkeersdruk toegevoegd aan een vouwdeur dubbel laags beveiliging garanderen. Er is altijd de mogelijkheid van inbraak en diefstal tijdens de kleine uurtjes. Het toevoegen van een extra bescherming laag bevestigt dat het interieur veilig blijft. 

Bruynzeel passen overal

De veelzijdigheid van de Bruynzeel vouwdeur is buitengewoon. Hun ruimtebesparende vermogen stelt u in staat om overal een vouwdeur mechanisme op te nemen, of het nu een woning of een commercieel pand is. Zelfs binnen deze twee verticalen zijn er verschillende plaatsen waar vouwdeuren worden gebruikt en algemeen geaccepteerd.

In het interieur van woonwijken kan een Vouwmechanisme worden gebruikt als kastdeur, douchedeur, raam, slaapkamer deur, kastdeur, etc. Ook kun je meerdere buitenruimtes met elkaar verbinden door middel van een vouwdeur. Zo kan de woonkamer met behulp van openslaande deuren worden aangesloten op het balkon, de keuken en het eetgedeelte. Een Grosfillex vouwdeur transparantie geeft haar bewoners natuurlijk licht. Ze kunnen genieten van de ochtendzon, de avondrust en de maanverlichte nacht, allemaal vanuit het comfort van hun huis.

De functionaliteit van vouwdeuren vindt ook zijn weg in de commerciële sector. Een bedrijfsgebouw kan worden versierd met de gratie en elegantie van Folding in de vorm van vergaderruimte deuren, persoonlijke kantoordeuren, kantoor ingangsdeuren en nog veel meer. 

Vouwdeuren vergemakkelijken energie-efficiëntie

Vouwdeuren, indien geïnstalleerd met warmte reflecterend glas, vergemakkelijken een goede thermische isolatie. Een goed gestructureerde vouwdeur laat niet toe dat de buitentemperatuur de temperatuur van het interieur bepaalt. Warmte reflecterend glas zorgt voor veel daglicht, maar houdt ongewenste zonnewarmte tegen, waardoor een comfortabele binnentemperatuur behouden blijft. Dit zorgt op zijn beurt voor een verlaging van het energieverbruik en de energierekening.

Vorig artikel Bespaar uw ruimte met vouwdeuren
Volgend artikel Schuifdeur kopen? Bekijk hier alle informatie!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden