Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

Handige tips voor het plaatsen van vouwdeuren - Vouwdeurspecialist.nl

Handige tips voor het plaatsen van vouwdeuren

Wij laten je zien hoe je een vouwdeur moet monteren en waar je bij het plaatsen op moet letten.

Vouwdeur kiezen

Stap 1.

Stap 1


Voordat je de juiste vouwdeur kunt kiezen, moet je eerst de deuropening opmeten. Belangrijk daarbij is de dagmaat in de hoogte en de breedte. Met deze afmetingen kun je dan bepalen welke deuren een optie zijn.

Voor grote deuropeningen moet je de vouwdeur ten opzichte van de standaardafmeting verbreden. Zoek daarvoor een model dat uitgebreid kan worden door er extra lamellen aan toe te voegen. Overigens kun je vouwdeuren ook in deuropeningen zonder kozijn monteren.


Vouwdeur inbouwen

Stap 2.

Stap 2
Zaag nu de geleiderail, aanslagrail en het slotprofiel op maat. In de montagehandleiding van de fabrikant staat hoe je de exacte maten voor de rails en lamellen kunt afleiden uit de afmetingen van de deuropening.

Zaag eerst de geleiderail op maat. Het beste kun je hiervoor een verstekbak en een metaalzaag gebruiken. Daarmee kun je heel nauwkeurig zagen. Zaag vervolgens de loodrechte rails voor de deuraanslag en de slotzijde op maat. De lamellen moet je alleen inkorten als dit nodig is.

Stap 3.

Stap 3
Vervolgens schroef je de verschillende glijders op de lamellen. Deze schuif je later in de geleiderail. Schroef de eerste glijder op het slotprofiel. De hoekglijders komen op de half-lamellen, dit zijn de buitenste lamellen van het lamellenpakket.

Stap 4.

Stap 4
Schuif de vouwdeur nu samen en bevestig de scharnierglijders met schroeven aan de boven- en onderzijde aan de lamellen.

Bouw vervolgens de deurstop in. Hiervoor vouw je de deur samen tot een pakket. Meet vervolgens de breedte van het pakket en markeer dit op de bovenste geleiderail. Plaats een clip als boorsjabloon op de markering. Boor 4 mm voor en verwijder de clip weer. Maak het gat groter door nu met een 6mm-boor te boren. Smeer de glijders nu aan de zijkant met het meegeleverde glijmiddel in.

Stap 5.

Stap 5
Teken nu de markeringen voor de bevestigingsclips af op de deuropening. Omdat de bovenste rail de deur draagt, gebruik je daar meerdere clips. Hoe je deze precies moet verdelen, staat in de montagehandleiding van de fabrikant. Zorg ervoor dat je de clips precies horizontaal monteert, zodat je de geleiderail erop kunt bevestigen. De beide aanslagrails moeten elke 40 cm een clip hebben.

 

Stap 6.

Stap 7
Nu kun je de geleiderail met het lamellenpakket en de rails voor de zijkant bevestigen. Ook bij de montage van de deurkruk wordt het aanbevolen om glijmiddel te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat het monteren makkelijker gaat.

Neem bij het monteren van de vouwdeur ook de handleiding van de fabrikant in acht, omdat de werkwijze afhankelijk van het model kan verschillen.

 

Vorig artikel Een duurzaam interieur in 3 stappen!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden