Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

vouwdeur espresso

Hoeveel kost een vouwdeur?

Hoeveel kost een vouwdeur?

Vouwdeuren worden gebruikt om het interieur van een huis uit te breiden voor naadloze overgangen tussen binnen en buiten. Vaak aangeduid als tweevoudige deuren, accordeon deuren of glazen vouwdeuren, vouwen deze systemen zichzelf in, waardoor grotere, meer onbelemmerde openingen ontstaan ​​dan de meeste schuifdeuren.

Voordat u in een vouwdeursysteem investeert, moet u een algemeen idee van de prijs krijgen, zodat u dienovereenkomstig kunt budgetteren.

Het is belangrijk om te onthouden om ook de installatiekosten mee te nemen bij het berekenen van de totale prijs. De eenvoudigste manier om de best mogelijke prijs voor installatie te krijgen, is door meerdere offertes van verschillende installateurs te vergelijken.

Wat kan de kosten van vouwdeuren beïnvloeden?

Vouwdeuren variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Aantal panelen
  • van de vouwdeuren
  • Interne of externe installatie
  • Materiaal (uPVC is het goedkoopste materiaal terwijl aluminium en hout vaak duurder zijn)
  • Type glas
  • Upgrade van de sluitmechanismen

Vouwdeur Grootte Materialen

Bij het kiezen van de juiste vouwdeuren voor uw woning heeft u de keuze uit verschillende materialen voor het kozijn. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen en zal uiteindelijk de uiteindelijke kosten van de vouwdeuren beïnvloeden.

PVC

PVC is het goedkoopste materiaal en daardoor het meest populaire materiaal voor ramen. Het wordt algemeen erkend als het witte, plastic ogende materiaal gebruikelijk in nieuwbouwwoningen maar is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kan zelfs lijken op de houtnerf van hout.

Aluminium

Ongetwijfeld de meest moderne vouwdeur, verfijnde en stijlvolle optie als het gaat om het kiezen van een materiaal voor vouwdeuren is aluminium. Beter nog, ze hebben helemaal niet veel onderhoud nodig, zo nu en dan een veeg is genoeg om de klus te klaren.

Hout

Voor de traditionele uitstraling is hout de beste optie. Dit is een natuurlijk mooi materiaal dat perfect past bij historische eigenschappen. In vergelijking met PVC en aluminium heeft hout echter veel meer onderhoud nodig.

Composiet

Twijfel je tussen aluminium en hout? Composiet biedt het beste van twee werelden door de materialen aan elkaar te hechten. Door de voordelen van deze twee materialen te combineren, is composiet een duurzaam, sterk en duurzaam materiaal.

Vouwdeur Stijlen vouwdeuren

Kijk, zie je dat ze 3 cijfers hebben die op een voetbal formatie lijken, bijvoorbeeld 5-4-1. Deze cijfers zijn erg belangrijk om te begrijpen hoe de deuren werken.

Elk van deze nummers geeft u een ander stukje informatie over de vouwdeuren. Het eerste getal is het totale aantal deuren, terwijl het middelste getal aangeeft hoeveel van die panelen naar links openen en het laatste getal is hoeveel er naar rechts openen. Dus in het geval van 5-4-1 zijn er 5 panelen met 4 openingen naar links en 1 naar rechts.

Vouwdeuren worden vaak gezien in een enkele rechte lijn langs de achterkant van het huis, maar het is ook mogelijk om ze om een ​​hoek te laten wikkelen.

Vouwdeuren versus schuifdeuren

Bij het installeren van deuren die uitkomen op de tuin, stuiten vouwdeuren vaak op schuifdeuren. Het belangrijkste verschil hier is dat terwijl vouwdeuren naar het einde van de opening schuiven en in elkaar vouwen - waardoor de ruimte wordt gemaximaliseerd - één kant van de schuifdeur stationair blijft, wat betekent dat je maar de helft van de ruimte hebt om door te gaan.

Schuifdeuren bieden niet alleen minder doorgangsruimte, maar hebben vaak een vergelijkbaar of hoger prijskaartje, vooral als u aluminium kozijnen overweegt.

Hoeveel kosten vouwdeuren om te installeren?

Er is geen algemene prijs voor de installatie van vouwdeuren, maar de kosten zullen verschillen afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Of er een bestaande opening is die geschikt is voor vouwdeuren
  • Aantal panelen
  • Materiaal
  • De installateur die u inhuurt

Uiteindelijk zal de De uiteindelijke prijs komt neer op de installateur die u inhuurt, aangezien elk zijn eigen tarieven heeft. Om deze reden raden we ten zeerste aan om meerdere offertes aan te vragen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niet te veel betaalt.

De eenvoudigste installatie, waarbij er een bestaande opening in de muur is, kan tussen de € 150 en € 500 kosten voor de arbeid en kan tot anderhalve dag duren. Bij elke installatie die ingewikkelder en tijdrovender is, zal de arbeid meer dan € 500 bedragen.

Vorig artikel Waarom kiezen voor kunststof vouwdeuren?
Volgend artikel Wat is een harmonicadeur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden