Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

vouwdeur wit

Hoe een harmonicadeur plaatsen?

Hoe Harmonicadeur plaatsen?

Vouwdeuren in Harmonica-stijl zijn een geweldige, goedkope deur optie voor kasten, pantry's, enz. Hoewel deze deuren niet ideaal zijn voor intensief gebruikte toepassingen, zijn ze een goede, kosteneffectieve optie voor veel opslag- en privacy behoeften.

Om een ​​Harmonica vouw deur te plaatsen, meet u eerst de deuropening en zaagt u de Harmonica vouwdeur vervolgens op maat met een ijzerzaag. Installeer vervolgens de bovenrail van de Harmonica-vouwdeur (met één schroef in het midden) aan de onderkant van de deuropening. Monteer de glijringen, glijrail clips en deurkruk en schuif de glijrail clips in de groef in de bovenste rail. Voltooi het bevestigen van de bovenste rail met schroeven en schroef vervolgens het anker paneel aan de muur aan de niet-openende kant van de deur. Installeer ten slotte de magnetische sluitplaat om ervoor te zorgen dat de Harmonica vouw deur in gesloten toestand op zijn plaats blijft.

Dit artikel beschrijft elke stap in het installatieproces van de Harmonica-vouwdeur, zodat u uw eigen vouwdeur met succes kunt installeren. Als je meer een visuele leerling bent, vind je aan het einde van dit artikel een complete doe-het-zelf installatie video.

Laten we beginnen met de installatie van de Harmonica vouwdeur.

1. Meet de deuropening

Voordat u uw Harmonica-vouwdeur installeert, controleert u de ruwe opening van uw deur. Meet hiervoor de breedte en hoogte van uw opening en vergelijk deze met de Harmonica vouwdeur die u wilt installeren. Meestal zijn Harmonica-vouwdeuren 80 inch hoog en verkrijgbaar in verschillende breedtes. Zorg ervoor dat uw deuropening niet groter is dan 80 inch en dat de breedte kleiner is dan vermeld voor uw Harmonica-vouwdeur. Als uw openingshoogte enkele centimeters kleiner is dan de vermelde hoogte van de Harmonicadeur (waarschijnlijk 80 inch), is dat geen probleem u kunt de deur eenvoudig inkorten om plaats te bieden aan uw kleinere opening. Bovendien, als uw deur iets minder breed is dan de Harmonica vouwdeur die u hebt gekocht, is dat ook oké uw deur zal gewoon niet volledig worden uitgeschoven wanneer de deur gesloten is.

2. Trim de Harmonica-vouwdeur naar behoefte

Voor mijn installatie van de Harmonica-vouwdeur was mijn ruwe opening ongeveer 70 "hoog en 34" breed. Voor deze opening kocht ik een 80 "H x 36" W Harmonica vouwdeur. Om de Harmonica-vouwdeur in te korten voor de kortere openingshoogte, begint u met het markeren van de geschatte snij locatie op de deur. Stapel de deurpanelen op elkaar en zet ze vast met plakband aan de onderkant van de deur (de onderkant is het uiteinde zonder gaten).

Markeer vervolgens uw snijlijn door de openingshoogte vanaf de bovenkant van de deur te meten. Voor een opening van 70 inch meet u bijvoorbeeld 70 inch vanaf de bovenkant van de deur, waarbij u 10 inch overlaat om af te snijden. De bovenste rail en rolgeleiders verhogen echter de totale hoogte van uw deur. Meet de extra hoogte die wordt geïntroduceerd door de bovenste baan en glijders van de baan (in mijn geval was dit ongeveer 1-1 / 4 ") en trek die meting af van uw aanvankelijke snijlijn. Ik raad ook aan om een ​​extra ¼ "af te trekken, zodat de deur vrij kan openen en sluiten zonder de vloer te raken.

 Daarom heb ik, om plaats te bieden aan mijn opening van 70 inch, mijn snijlijn gemarkeerd op 68,5 inch vanaf de bovenkant van de Harmonica-vouwdeur.

Gebruik een ijzerzaag en zaag langs de gemarkeerde snijlijn. Zorg ervoor dat u alle panelen van de deur goed hebt vastgezet met plakband op uw snijlijn.

 Nadat u de Harmonica-vouwdeur op lengte hebt gezaagd, moet u ook de bovenste baan inkorten om in de opening te passen. Snijd de bovenste baan 1/8 "korter dan de openingsbreedte om ervoor te zorgen dat deze zonder interferentie op zijn plaats past.

 

3. Installeer de bovenste rail van de Harmonica-vouwdeur

Nadat u uw bovenste rail op maat hebt gesneden (indien nodig), plaatst u uw bovenste rail op zijn plaats zodat deze recht, gelijkmatig en gecentreerd langs de bovenkant van de opening is.

Nadat u hebt vastgesteld waar de bovenste rail zal worden geïnstalleerd, draait u een ¾ "-rail schroef door het montage gat dat zich het dichtst bij het midden van de deuropening bevindt. Draai deze schroef niet helemaal vast. Overweeg om tape te gebruiken om het bovenste spoor op zijn plaats te houden terwijl u de eerste schroef van het bovenste spoor installeert.

4. Installeer de boven glijringen en boven geleiders

Nadat u de boven rail hebt geïnstalleerd, installeert u de ronde boven glijringen aan de bovenkant van de Harmonica-vouwdeur door ze op hun plaats te klikken. Om dit te doen, plaatst u de bovenste glijringen over de middelste gaten bovenop elk paneel over de volledige breedte. Klik vervolgens de bovenste glijringen op hun plaats en zorg ervoor dat ze goed vastzitten. Er moet een hoorbare "klik" zijn wanneer de glijringen zijn vastgezet.

Na het installeren van de bovenste glijringen, installeert u de bovenste glijders door ze op hun plaats te klikken binnen elke bovenste glijring. Installeer ten slotte de "T" glijbeugel op het eindpaneel met behulp van de meegeleverde hardware.

5. Installeer de Harmonica vouwdeur kruk

In dit stadium van de Harmonica vouwdeur installatie installeert u de deurkruk door de bevestigingspennen van de deurkruk in een kant van de deurkruk te steken. Steek vervolgens de bevestigingspennen van de deurklink door de Harmonica vouwdeur en steek de pennen vervolgens in de andere kant van de deurklink. Oefen gelijkmatige, stevige druk uit om de twee zijden van de deurkruk naar elkaar toe te duwen, waarbij de bevestigingspennen van de deurkruk volledig worden verborgen.

6. Installeer de Harmonica-deurpanelen

Na het installeren van de bovenste rail, de bovenste glijringen, de bovenste glijders en de deurkruk, is het tijd om de Harmonica-deurpanelen in de opening te installeren. Draai hiervoor de bovenste rail (met de losse rail schroef als scharnier) zodat deze loodrecht op de opening staat. Breng vervolgens rups smeermiddel aan op elke bovenste glijder (indien aanwezig).

Schuif de bovenste glijders één voor één in de bovenste rail totdat elke glijder in de bovenste rail is geïnstalleerd. Stapel de Harmonica vouw deurpanelen in het midden van de bovenste rail bij de bevestigingsschroef. Draai vervolgens de bovenste baan terug naar de oorspronkelijke positie binnen de opening. Zodra de bovenste rail goed langs de opening is gepositioneerd, bevestigt u de bovenste rail aan de bovenkant van de opening met behulp van ¾” railschroeven door alle resterende rail gaten.

7. Installeer het anker paneel

Zodra de bovenste rail volledig is bevestigd aan de bovenkant van de opening, bevestigt u het anker paneel aan de niet-openingszijde van de deuropening met behulp van de meegeleverde schroeven. Het anker paneel moet 4-6 montagegaten bevatten voor de te plaatsen schroeven.

8. Test de Harmonica vouwdeur om een ​​soepele werking te garanderen

In dit stadium is de installatie van uw Harmonica vouwdeur bijna voltooid. Neem even de tijd om de Harmonica vouw deur te openen en te sluiten om er zeker van te zijn dat deze soepel en probleemloos werkt. Controleer bovendien of de sluitplaat van de magnetische vergrendeling correct is geplaatst. Nadat u zich ervan heeft vergewist dat de Harmonica-vouwdeur werkt zoals ontworpen, is de installatie van uw Harmonica-vouwdeur voltooid.

Vorig artikel Wat kost een houten harmonicadeur?
Volgend artikel Wat kost een Harmonica Schuifdeur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden