Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

accordeon deur kopen

Hoe breed is een vouwdeur?

Hoe breed is een vouwdeur?

Bifold-deuren openen echt een binnenruimte en bieden u een ongeëvenaard uitzicht op uw tuin - en dat alles terwijl ze een prachtige naadloze overgang van binnen naar buiten creëren. Een dubbele deur is een fantastische optie als huiseigenaren elke beschikbare ruimte in een kamer willen benutten. Het opent in het midden en vouwt aan de zijkanten om iedereen in één beweging een volledig zicht op de andere kamer te geven.

Een tweevoudige deur is ook vaak stabieler dan schuifdeuren, waardoor het "trillende" gevoel van schuifdeuren tot het verleden behoort. Maar hoe breed mogen uw dubbele deuren eigenlijk zijn? Laten we eens kijken...

Wat is de minimale breedte en hoogte voor vouwdeuren?

Hieronder volgen algemene richtlijnen en de exacte afmetingen variëren van fabrikant tot fabrikant.

Minimale breedte

Er zijn twee afmetingen waarmee rekening moet worden gehouden.

  • Minimale breedte van één deurpaneel
  • Minimale breedte van volledig deurpakket

Minimale breedte van één deurpaneel

Vouwdeuren bestaan ​​uit meerdere individuele deurpanelen, ook wel vleugels genoemd. De minimale breedte van een enkel paneel hangt af van de configuratie die u kiest en of u een even of oneven aantal panelen heeft.

Voor configuraties met even nummers is de minimale breedte van één deurblad ongeveer 28 inch. Voor oneven configuraties is het ongeveer 16 inch.

Bij sommige deur bedrijven kunt u panelen specificeren die smaller zijn dan dit. Houd er echter rekening mee dat het hebben van zulke smalle panelen het moeilijk kan maken om zowel de voordeur te bedienen als de panelen soepel langs hun baan te laten glijden.

Origin voordeurpanelen hebben minimale breedtes van 28 inch (even aantal deuren) en 15,75 inch (oneven aantal deuren).

Minimale breedte van volledige

deurset Technisch gezien heeft de smalste set vouwen die u kunt kopen twee vouwdeuren en geen looddeur (het hoofdpaneel dat als eerste opengaat en het meerpuntsvergrendeling systeem bevat). De meeste mensen kiezen echter voor de driedeurs met - een loden deur en twee vleugels - omdat ze handiger zijn en betere toegang bieden.

Nogmaals, de minimale breedtes variëren tussen bedrijven, maar een driedeurs set bi-folds heeft een minimale breedte van ongeveer 45-55 inch.

Een driedeurs set van Origin Foldings heeft een minimale breedte van 48 inch.

Minimale hoogte

Uw gemiddelde set vouwdeuren heeft een minimale hoogte van ongeveer 60-70 inch, afhankelijk van de fabrikant.

Hoewel de meeste deur bedrijven technisch gezien Vouwen kunnen maken met een veel lagere minimumhoogte, zal de overgrote meerderheid van de huiseigenaren hun deuren niet zo kort hoeven te hebben.

Origin kan deuren maken vanaf 15,75 inch en groter - deuren van dit formaat kunnen worden gebruikt als doorgeef vensters.

Wat is de maximale breedte en hoogte voor vouwdeuren?

Maximale breedte

Net als bij de minimale breedte zijn er twee verschillende afmetingen: de breedte van één deurblad en de breedte van de volledige set vouwen.

Maximale breedte van één deurpaneel

De maximale breedte van een enkel deurblad kan variëren van 35 tot 50 inch. Op Origin-deuren kan een deurpaneel maximaal 48 inch breed zijn.

Vouwdeuren moeten de High Velocity Hurricane Zone-tests doorstaan, die zijn ontworpen om te testen of de deuren bestand zijn tegen orkaan omstandigheden. De maximale afmeting van het deurpaneel voor orkaanzones is 36 ¾ inch x 96 inch.

De maximale afmeting van het deurpaneel voor niet-orkaanzones is 48 inch x 118 inch.

Maximale breedte van volledige deurenset

Uiteraard hangt dit af van het aantal deuren waaruit uw set bi‑folds bestaat. Bij Origin stellen we geen limiet aan het aantal deurpanelen en hebben we deursets gemaakt met 22 panelen, die een overspanning van ongeveer 20 meter hebben.

Maximale hoogte

Voor veel vouwdeuren is de maximale hoogte ongeveer 95-98 inch. Sommige fabrikanten kunnen echter deursets aanbieden met een hoogte tussen 120 en 145 inch. Deze zijn ontworpen om het extra gewicht te dragen dat gepaard gaat met het toegevoegde framemateriaal en grotere glasplaten, maar hoe meer glas, hoe zwaarder de deuren zullen zijn om te openen.

Wat zijn de standaard vouwdeur maten?

Alle op maat gemaakte vouwdeuren worden op maat gemaakt en ontworpen voor een bepaalde opening. Een "standaard" driedeurs set vouwen zou echter tussen zijn:

  • 80 en 96 inch hoog
  • 70 en 96 inch breed
Vorig artikel Wat kost een Harmonica Schuifdeur?
Volgend artikel Wat kost een vouwdeur?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden