Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit de magazijn geleverd

Douchecabine douchedeuren alles wat u moet weten!

Douchecabine douchedeuren alles wat u moet weten!

KOPERSGIDS: DOUCHECABINE DEUREN

Bent u op zoek naar een nieuwe douchecabine deur? Of je nu een gloednieuwe douche installeert of je huidige upgradet, het is cruciaal om de juiste te kopen. Hoewel het kiezen van douchecabine deuren misschien eenvoudig klinkt, komt er veel meer bij kijken dan u denkt.

Voor welk ontwerp ga jij? Hoeveel badkamerruimte heb je? Welke afwerking kiest u? Het kan een beetje overweldigend aanvoelen, maar maak je geen zorgen. Het kiezen van uw nieuwe douchecabine hoeft niet enorm moeilijk te zijn.

Daarom hebben we deze kopersgids over douchecabine deuren om uw beslissing van begin tot eind gemakkelijk en stressvrij te maken! We laten u zien hoe u kunt beginnen met winkelen voor een cabine voor uw badkamer en waar u op moet letten bij uw nieuwe aankoop.

We zullen kijken naar enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een nieuwe deur koopt en welke typen doorgaans beschikbaar zijn.

Als je nog steeds niet zeker bent, raak dan niet in paniek. We hebben een geweldige FAQ-sectie voorbereid die erg handig zal zijn. Wil meer weten? Lees dan verder om erachter te komen hoe u een douchecabine deur.

WAT U MOET OVERWEGEN VOORDAT DOUCHECABINE DEUREN

Als u op zoek bent naar een nieuwe douchecabine deur, is het niet zo eenvoudig als alleen de mooiste kiezen. Er zijn nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden, maar maak je geen zorgen, het hoeft geen ingewikkelde en tijdrovende klus te zijn.

Hier hebben we een lijst samengesteld met dingen waarmee u rekening moet houden bij het bekijken van deuren, van afmetingen en vloeroppervlak tot uw budget en de meest geschikte afwerking.

AFMETINGEN

De juiste afmetingen hebben is cruciaal voor het kiezen van de juiste douchecabine deur. Als je het verkeerd doet, zul je onvermijdelijk problemen ondervinden als je het eenmaal hebt gekocht. Het laatste wat je wilt, is dat je nieuwe douchedeur aankomt en dan ontdekt dat hij de verkeerde maat heeft!

Gebruik een meetlint in plaats van te raden, omdat dit u de meest nauwkeurige metingen geeft. Zorg ervoor dat u de breedte, diepte en hoogte bij voorkeur in millimeters krijgt.

Als je een oude douchedeur hebt en deze gewoon vervangt, meet dan de afmetingen van de bestaande douchebak om erachter te komen wat je nodig hebt.

PLAATS VAN DE DOUCHEcabine

Waar u uw douchecabine heeft, kan ook bepalen welke deur u mag hebben. Hoek Douches hebben misschien niet zoveel ruimte voor een deur als een douche in het midden van een muur.

Houd rekening met waar uw douche is of zal komen en kies een deur die het meest geschikt is voor de locatie.

GROOTTE VAN DE RUIMTE

We weten dat het verleidelijk kan zijn om groot te gaan bij het kopen van uw nieuwe douchecabine deur, maar dit leidt alleen maar tot hik als het gaat om het installeren ervan! Nadat u uw maten heeft genomen, moet u zich eraan houden en een douchedeur kiezen die in de daarvoor bestemde ruimte past.

Aan de andere kant, als je badkamer erg royaal is, kun je voor een grotere maat gaan, omdat een kleine er misschien wat vreemd uitziet. Om nog maar te zwijgen over het feit dat een kleine douche je een licht claustrofobisch gevoel kan geven!

BUDGET

Wanneer u op zoek bent naar iets nieuws, is het gemakkelijk om u te laten meeslepen en te gaan kijken naar producten die u gewoon niet kunt betalen. Om te voorkomen dat je jezelf zo deprimeert, moet je beslissen hoeveel je je comfortabel kunt veroorloven en je aan dat budget houden.

Als u een duidelijk budget heeft, bespaart u veel tijd en voorkomt u uitstelgedrag! Bij veel webshops kun je tijdens het zoeken de producten op prijs filteren, wat je beslissing een stuk makkelijker kan maken!

Dit houdt u niet alleen meer gefocust op het kopen van een douchecabine deur in uw prijsklasse, maar het helpt ook om de verleiding weg te nemen om onnodig veel geld uit te geven. Alle douchedeuren hebben dezelfde functie dus heb niet het gevoel dat je iets misloopt als je je budget moet verlagen.

Houd er ook rekening mee dat als u een nieuwe cabine of kunststof harmonicadeur, u ook naar douchebakken moet kijken. Dit zou de kosten nog meer kunnen verhogen, evenals andere essentiële douche accessoires.

ONTWERP

Denk vervolgens na over het gewenste ontwerp. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar en het kan lastig zijn om er maar één te kiezen! Het hebben van een strikt budget zal je echter helpen om je keuzes echt te beperken.

De grootte van uw badkamer en uw huidige inrichting zullen ook een factor zijn bij welke douchecabine deur u koopt en ook uw persoonlijke voorkeur. Denk na over de look die je wilt creëren. Wil je een strakke en verfijnde look? Dan voegen transparante glazen deuren echte elegantie toe aan de ruimte.

Wil je meer privacy, dan is mat glas een perfecte optie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook zeer aantrekkelijke badkameraccessoires maken.

HELDER GLAS

Helder glazen deuren zijn modern, stijlvol en passen in de meeste badkamers. Vanwege hun hoge zichtbaarheid zijn ze perfect voor uitgebreide of ingewikkeld betegelde douchewanden waarmee u wilt pronken. Ze kunnen ook kleinere badkamers openen en de illusie van meer ruimte geven.

MAT GLAS

Matglazen deuren krijgen een ondoorzichtige afwerking en bieden veel privacy. Ze kunnen ook van uw douche een echt middelpunt maken. Het kan echter moeilijker zijn om ze schoon te houden omdat het patroon de neiging heeft om vuil en vuil meer te verbergen dan transparant glas.

DEUREN MET PATROON Douchedeuren

met patronen zijn ontworpen met verschillende patronen, zoals regen of regendruppels. Dit biedt privacy, maar is meer doorschijnend dan matte afwerkingen.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN DEUREN IN DE DOUCHECABINE

In tegenstelling tot degenen die een inloopdouche hebben geïnstalleerd, wilt u een deurtype kiezen om te voorkomen dat het water ontsnapt. Door de verschillende vormen en stijlen kunnen verschillende douchedeuren worden geïnstalleerd. Hieronder hebben we de meest voorkomende douchedeur types op een rijtje gezet.

SCHARNIERENDE DOUCHEDEUREN

Scharnierende deuren zijn waarschijnlijk de meest simplistische stijl die er is. Ze openen en sluiten aan de scharnierzijde, maar kunnen gebruikt worden bij gebogen of rechte douchecabines.

Ze bieden een veilige cabine om ervoor te zorgen dat uw badkamer geen stoom- of waterschade oploopt. Het is een klassiek en tijdloos deur ontwerp en het is meestal verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, dus je zult er zeker een vinden die bij je interieur past.

Dat gezegd hebbende, een scharnierende deur is beter voor grotere badkamers omdat deze uitkomt in de kamer, wat betekent dat je meer ruimte rond de douchecabine nodig hebt. Draaideuren zijn ook een ideale optie voor rechthoekige of vierkante douchecabines.

PIVOT DOUCHE DEUREN

Een ander stijlvol simplistisch deurtype, taatsdeuren gaan eenvoudig open en dicht. Ze kunnen ook worden ontworpen om naar binnen of naar buiten te openen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en hoeveel ruimte u heeft.

Pivoterende deuren gaan super wijd open en kunnen plat tegen de wand van de douchecabine liggen. Zorg er daarom voor dat u aan die kant niets opbergt waardoor de deur niet volledig kan worden geopend.

Omdat ze zo wijd openen, zijn draaideuren ideaal voor grotere badkamers, omdat ze een kleine kamer erg krap kunnen laten aanvoelen.

Deuren die naar buiten opengaan, kunnen er ook toe leiden dat tapijten of vloerkleden doorweekt raken als je die hebt. Pivoterende deuren werken goed in natte ruimtes of badkamers met antislip vloeren.

SCHUIFDEUREN Douche Schuifdeuren

kunnen geweldig zijn om ruimte te besparen in kleine badkamers, omdat ze een slanke en compacte douchecabine creëren. U kunt zelfs schuifdeuren krijgen die bij gebogen douchecabines kunnen worden gebruikt, dus het maakt niet uit welke vorm uw cabine heeft.

Schuifdeuren zijn een andere geweldige optie voor kleine badkamers, omdat ze geen extra ruimte nodig hebben. Ze gaan niet naar buiten open, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ruimte verliest.

Als u een gastenbadkamer heeft, zou een schuifdeur ideaal zijn, aangezien deze badkamers vaak kleiner zijn dan de hoofd badkamer.

Het enige nadeel is dat ze mogelijk een kleinere ruimte hebben om de douchecabine binnen te gaan. Maar gastenbadkamers worden meestal niet zoveel gebruikt als hoofd badkamers, dus dit is meestal geen probleem.

DUBBELE DOUCHEDEUREN

Vervolgens hebben we de vouwdeuren. Deze zijn niet alleen erg functioneel, maar ze stralen ook stijl en elegantie uit. U kunt meestal kiezen uit twee of drie vouwen in uw dubbele vouwdeur, wat ruimte bespaart en tegelijkertijd veel stijlvoller is dan een traditionele deur.

Vouwdeuren zien er geweldig uit in moderne badkamers en ze kunnen douchecabines omtoveren tot statement-stukken. Als u direct chique en stijl aan uw badkamer wilt toevoegen, dan is een vouwdeur iets voor u!

NATTE RUIMTEN

Het is mogelijk om helemaal geen douchecabine deur te gebruiken. Als u een volledige natte ruimte in uw badkamer creëert, kunt u uw douchekop overal installeren en hoeft u zich geen zorgen te maken over een douchecabine.

Een ander voordeel van een natte ruimte is dat je de rest van de ruimte niet hoeft te beschermen tegen water. Als geen van de bovenstaande deur opties voor de douchecabine u aanspreekt, overweeg dan om een ​​natte cel te installeren.

Een natte ruimte kan ook ongelooflijk stijlvol zijn, en ze zijn ook geweldig als u of een ander gezinslid mobiliteitsproblemen heeft, omdat er geen douche is om in te stappen en er geen risico is om te vallen.

Ze hebben ook het vermogen om een ​​echte wow-factor in je huis te brengen en een natuurlijke en stijlvolle uitstraling te geven. Er is ook iets bevrijdends aan een natte ruimte, je bent niet beperkt tot een aparte afgesloten ruimte en je hoeft je geen zorgen te maken over te veel spetters.

DEFINITIEVE GEDACHTEN

Hopelijk heb je nu een goed idee welke deur perfect is voor het type douchecabine dat je hebt. Of u nu gewoon uw oude douchecabine aan het upgraden bent of een geheel nieuwe installeert, houd rekening met de lijst met overwegingen die we hebben samengesteld en u kunt niet fout gaan!

Het komt ook neer op uw persoonlijke smaak en wat uw huidige badkamer ontwerp is. Van glassoorten en afwerkingen tot deurtypes, het hangt allemaal af van wat je mooi vindt. Vergeet ook niet om rekening te houden met de grootte van je badkamer.

Als je een kleine kamer hebt, kan het zijn dat je beperkt bent in welke deur je kunt hebben. Als je echter het geluk hebt een mooie grote badkamer te hebben, heb je keuze te over!

Vorig artikel Wat kost een vouwdeur?
Volgend artikel Bespaar uw ruimte met vouwdeuren

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden