Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

Binnen deuren

De beste tips voor het kiezen van de juiste binnendeuren

De beste koopgids voor binnendeuren

Binnendeuren geven uw huis een persoonlijk tintje dat echt bij uw smaak past. Deze gids is opgesteld om u inzicht te geven in de verschillende soorten binnendeuren, afwerkingen en verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt om deuren te produceren om ze een stijlvolle uitstraling te geven.

De verschillende soorten binnendeuren begrijpen

Het is erg belangrijk dat binnendeuren passen bij de algemene stijl van uw huis. Fabrikanten bieden een enorme keuze aan verschillende ontwerpen en coatings, zodat u de perfecte optie voor uw interieur kunt kiezen. Bekijk verschillende soorten interieur modellen:

Vouwdeuren

Vouw deur zijn in feite gewone paneel modellen die doormidden worden gesneden. Centrale scharnieren verbinden twee panelen en de twee delen kunnen worden samengevouwen wanneer een deurkruk aan het binnenpaneel is bevestigd. Een dergelijke constructie bespaart ruimte en ze worden vaak geïnstalleerd in kasten, badkamers, pantry's.

Het tweede belangrijke voordeel van de vouwdeur modellen is geruisloosheid en veiligheid. Als de installatie met hoge kwaliteit is uitgevoerd, zullen er geen geluiden worden begeleid bij het openen en sluiten van secties. Bovendien vereist de installatie van tweevoudige binnendeuren geen installatie van een drempel.

Schuur

Een staldeur is een plaat die langs een muur opent. Ondanks zijn grootte opent de plaat gemakkelijk. Dergelijke modellen worden in veel moderne interieurs gebruikt, vooral in de loftstijl.

Staldeuren passen perfect in elke kamer met beperkte ruimte - ze gaan gemakkelijk open en vormen geen obstakels. Ze worden ook vaak gebruikt als schermen, scheidingswanden in bibliotheken, rekken, kleedkamers en pantry's.

Glijden

Het belangrijkste voordeel van dergelijke modellen is hun ergonomie. Het ontwerp, dat niet naar voren zwaait, maar langs de muur of in een speciale 'pocket' schuift, bespaart aanzienlijk ruimte. Het doel van schuifdeuren is niet alleen om onderscheid te maken tussen verschillende kamers, maar ook om aparte zones binnen dezelfde kamer te creëren.

Er zijn verschillende soorten schuifdeuren afhankelijk van de installatiemethode: Harmonica schuifwand, schuur, zak, magie, bifold, bypass. Al deze opties zien er stijlvol uit en passen bij verschillende interieurstijlen, waaronder klassiek.

Glas

Gewone Glazen deuren hebben slechts enkele glaspanelen. Dit model kan een geweldig alternatief zijn voor een blanke plaat. Glas begrenst de ruimte en belemmert tegelijkertijd de lichtinval niet.

Panelen kunnen transparant of mat zijn. Ondoorzichtige worden meestal geïnstalleerd in badkamer- of toiletdeuren. Transparant zijn geweldig voor de eetkamer, woonkamer, studeerkamer en andere gemeenschappelijke ruimtes.

Paneel

Paneel binnendeuren passen perfect in een klassiek interieur. Het snijden van panelen gebeurt met professionele apparatuur, daarom zijn ze gelijkmatig en netjes. Vaak wordt glas in de plaat gestoken om een ​​originele uitstraling te geven.

Ze zorgen voor een goede geluidsisolatie, daarom worden dergelijke modellen vaak in de slaapkamer of woonkamer geïnstalleerd. Paneeldeuren kunnen een decoratieve afwerking hebben of worden ontworpen om later te worden geverfd.

Flush

Flush binnendeuren hebben een veelzijdig design en passen in elk ontwerp. Ze hebben een acceptabele prijs en zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze worden vooral veel gebruikt in moderne huizen, waar eenvoud van lijnen belangrijk is.

Het ontwerp van de vlakke deur hangt af van de voorkeuren van de eigenaar. Ter compensatie van de 'eenvoudige' vormgeving kan de plaat bijvoorbeeld in een felle kleur worden gespoten om er een accent in het interieur van te maken.

Accordeon

Accordeon binnen- en buitendeuren worden nog steeds gebruikt voor ruimtebesparende ontwerpen. Ze zijn gevouwen met verticale vouwen die worden ondersteund door rollen op een bovenste gedeelte van de baan. Wanneer de deur wordt geopend, vouwt deze in accordeon stijl en kan opnieuw worden gesloten door hem dicht te trekken om de vouwen ongedaan te maken.

De afmetingen van de platen kunnen verschillen. Maar dit soort deuren wordt vaak aanbevolen door ontwerpers voor installatie in kleine kamers, maar ook in badkamers en pantry's. Door het mechanisme van hun sluiting kunt u aanzienlijk ruimte besparen. De accordeon deuren kunnen een blinde plaat of glazen inzetstukken hebben.

Samenvatting

Binnendeuren van massief hout hebben een prachtige uitstraling. Elke plaat onderscheidt zich door een uniek patroon, dat uniek is voor elk deurblok in termen van de combinatie van de textuur van individuele elementen en hun gefreesde secties. Bovendien zijn houten binnendeuren milieuvriendelijk, sterk en bieden ze een goede thermische en geluidsisolatie.

Houten harmonicadeuren modellen zijn gevoelig voor verschillende soorten temperatuur- en vochtigheid schommelingen. Om hun oorspronkelijke uiterlijk zo lang mogelijk te behouden en hun levensduur te verlengen, worden ze verwerkt en bedekt met speciale beschermingsmiddelen. Hierdoor zullen de platen jarenlang trouw aan hun eigenaars dienen.

Vorig artikel Wat zijn de beste vouwdeuren?
Volgend artikel 7 redenen waarom u moet kiezen voor een harmonica deur

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden