Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

Bespaar uw ruimte met vouwdeuren

Bespaar uw ruimte met vouwdeuren

Goedkope functionaliteit: een overzicht van kunststof harmonicadeuren

Veel appartementen kunnen niet bogen op een aanzienlijk oppervlak, waardoor hun eigenaren moeten nadenken over hoe ze alle benodigde interieurartikelen in een beperkte ruimte kunnen plaatsen. Een manier om bruikbare ruimte te besparen, is deur kunststof Harmonica deur te installeren. Veel mensen verwarren dergelijke oplossingen met compartiment deuren, maar ze verschillen structureel van elkaar. Het enige dat dergelijke opties verenigt, is de mogelijkheid om vrije ruimte in de kamer te besparen.

Ontwerpkenmerken

Het deurblad van Harmonica kunststof deuren heeft een zeer interessant ontwerp dat indruk zal maken op fans van frisse ontwerpoplossingen. PVC-panelen zijn verbonden met een speciaal scharnierend profiel en rollen zijn boven het canvas geïnstalleerd, waardoor de geassembleerde structuur langs geleiders beweegt die aan het plafond of aan de bovenkant van de deuropening zijn geïnstalleerd.

Met behulp van stoppers wordt de structuur in de gesloten en open positie gefixeerd. Speciale lagers zorgen voor geruisloos openen. De panelen kunnen verschillende breedtes hebben, wat het ontwerp nog unieker maakt. Bovendien kan glas in de panelen worden ingebed, wat een bijzondere charme aan het ontwerp geeft.

Kunststof harmonicadeuren met eenvoudige montage

In de meeste gevallen zijn kunststof harmonicadeuren al voorzien van al het beslag en zijn er geen problemen met de montage. Ze kunnen worden uitgerust met sloten, waardoor ze zelfs in de badkamer en het toilet kunnen worden geïnstalleerd. Een belangrijk kenmerk van dergelijke oplossingen is de afwezigheid van een deurkozijn, waarin meestal deurbladen zijn ingebouwd; ze worden direct op de rails gemonteerd.

De breedte van de kunststof deur Harmonica kan variëren, afhankelijk van de grootte van de kamer waarin deze is geïnstalleerd. De minimale breedte is ongeveer 60 cm, de maximale breedte is maximaal 4 m. Indien nodig kan het aantal panelen onafhankelijk worden gewijzigd, waardoor de deur groter of kleiner wordt. Op dezelfde manier kunt u kiezen in welke richting de vleugels uit elkaar bewegen.

Voordelen van kunststof harmonicadeuren

Zoals bij alle andere soorten deuren zoals vouwdeuren buiten, is het ontwerp in kwestie niet zonder zowel voor- als nadelen.

Er is al opgemerkt dat dergelijke opties aanzienlijk bruikbare ruimte besparen, omdat ze bij het openen opvouwen als een mondharmonica. Als er kleine kinderen in huis wonen, zal de consument de geruisloosheid van het openen van deuren zeker waarderen.


Deuren met een traditioneel ontwerp zijn gevoelig voor tocht - met sterke windstoten kunnen ze ongecontroleerd sluiten, luid dichtslaan en veel overlast veroorzaken. Kunststof Harmonica-deuren hebben zo'n nadeel niet.

Door de mogelijkheid van plafondmontage kan de deur overal in huis worden gemonteerd, zelfs dwars door de kamer. Sommige fabrikanten rusten dergelijke deuren uit met een elektrisch mechanisme waarmee u de ingang van de kamer automatisch kunt openen en sluiten.

Een kamer kiezen voor installatie van Harmonica-deuren

Deuren die met deze methode zijn geproduceerd, kunnen in elke kamer van een appartement of huis worden geïnstalleerd: in de gang, slaapkamer, kinderkamer, donkere kamer, keuken, badkamer, enz. Bovendien worden dergelijke opties gebruikt voor zonering kamers, die relevant kunnen zijn voor een studio-appartement waarin de keuken van de hal moet worden gescheiden. Door het ontwerp zonder kozijn kunt u deuren absoluut overal installeren.

Harmonicadeur Keuze

De kunststof Harmonica deur vraagt ​​om een ​​verantwoorde keuze. Allereerst is het noodzakelijk om te bepalen hoeveel secties er nodig zijn om de deur de hele deuropening te laten bedekken. 


De materiaalkeuze zal ook geen problemen opleveren, aangezien voor de productie van deuren meestal hout of kunststof wordt gebruikt. Een kunststof Harmonica-deur is minder betrouwbaar en duurzaam dan een houten deur, maar trekt aan voor een lage prijs. Bovendien heeft plastic een onmiskenbaar voordeel: het is niet bang voor vocht en kan in een bad, zwembad, douche of badkamer worden geïnstalleerd.


Houten opties verschillen doordat ze allemaal, alle mechanismen zijn gemaakt van metaal. Houten deuren bieden onvergelijkbaar meer design oplossingen dan kunststof deuren. Ze kunnen beglazing of decoratieve inzetstukken van verschillende materialen zijn. Het nadeel van hout is een lage weerstand tegen vocht. Er zijn echter ook vochtbestendige oplossingen op de markt, met als enige nadeel een aanzienlijke prijs.


Let bij het kiezen van deuren op de mogelijke aanwezigheid van openingen tussen de lamellen. Hoogwaardige deuren zouden dergelijke tekortkomingen niet moeten hebben. Als de winkel een geassembleerde versie heeft, moet u controleren hoe gemakkelijk de bewegende elementen in de structuur bewegen.

voorbereiden Het

installeren van deuren van het betreffende type is niet erg moeilijk. Het hele proces kan in twee fasen worden verdeeld: voorbereiding voor installatie en de installatie zelf.

De eerste fase - voorbereiding voor installatie, bestaat uit de volgende stappen:

  • als er eerder een andere deur op de installatieplaats was, moet deze samen met de deuropening worden gedemonteerd;
  • Het oppervlak van de opening is geplamuurd en geëgaliseerd. Indien nodig wordt de vloer geëgaliseerd;
  • Metingen van de afmetingen van de deuropening worden uitgevoerd;
  • De keuze van een set deuren die overeenkomt met de vereiste afmetingen wordt uitgevoerd.

Aan het einde van alle fasen kunt u doorgaan met de installatie van de deur.

 

Samenvatting

Deze technologie heeft dus aanzienlijke voordelen, maar is niet zonder nadelen. Met de juiste keuze gaan de deuren van harmonica-kunststof lang mee en zullen ze hun eigenaren elke dag verrassen met hun unieke ontwerp en originele constructie.

Vorig artikel Douchecabine douchedeuren alles wat u moet weten!
Volgend artikel Vouwdeuren energie efficiëntie isoleer bespaar op uw energie rekening!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden