Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit de magazijn geleverd

accordeondeur kopen

Wat is een harmonicadeur?

Alles wat u moet weten over harmonicadeur 

Harmonicadeur echt ruimte besparen en toevoegen aan de esthetiek? Aan alle huiseigenaren die erover denken om oude huizen te renoveren of nieuwe te kopen, je twijfelt misschien welk type deur je moet kiezen voor het interieur. De Harmonicadeur is een type met meerdere voordelen en voordelen waar je aan kunt denken en is er in verschillende soorten en maten.

Hoe heet een Harmonicadeur?

De Harmonicadeur bestaat uit een aantal panelen die de gebruiker kan in- of uitklappen om de deur te openen of te sluiten. De deur wordt ook wel 'tweevoudige deur' of 'Concertina deur' genoemd, in verband met het muziekinstrument. Het is echter niet helemaal nauwkeurig om het een tweevoudige deur te noemen, omdat het meestal 2, 4 of meer panelen omvat. De panelen bewegen met behulp van rollen langs een baan en de gebruiker kan ze met een knop weer opzij trekken.
Van kamerafscheidingen tot keuken ingangen, vouwdeuren zijn zeker handig. Ze zijn geschikt voor het scheiden van twee willekeurige ruimtes en kunnen zich over een aanzienlijke breedte uitstrekken, waardoor ze een voordeel hebben ten opzichte van traditionele deuren wat betreft zowel toegankelijkheid als zicht. In dit artikel helpen we je meer te weten te komen over Harmonicadeur en kijken of ze geschikt zijn voor jouw ruimte.

Laten we nu beginnen met de materialen, zullen we?

Wat zijn de soorten harmonicadeuren? Er zijn 3 soorten Harmonicadeur:

1-Aluminium

Veel mensen kiezen voor aluminium vanwege de sterkte en duurzaamheid; daarom is het ideaal voor dubbele buitendeuren. Bovendien resulteert de sterkte van aluminium in een frame: glas verhouding die groter is dan enig ander materiaal; vandaar de zichtbaarheid. Het sterke materiaal verdraagt ​​de zon goed en beschermt de deur tegen doorbuigen. Naast het feit dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, gaan aluminium vouwdeuren lang mee en zien ze er tegelijkertijd goed uit. Hun grootste nadeel is dat ze duur zijn, maar gezien alle voordelen is het zeker een investering.

2-PVC 

Dit is een veel goedkopere optie dan aluminium, maar verliest sneller zijn mooie uiterlijk. Naast een lange levensduur en buig problemen, kan de deur in de loop der jaren een gele verkleuring krijgen. Zoals eerder vermeld, kunnen aluminium vouwdeuren als een investering worden beschouwd, aangezien PVC u waarschijnlijk meer onderhoud zou kosten.

3-Wood

Een mooie natuurlijke uitstraling is natuurlijk het belangrijkste voordeel van houten vouwdeuren. Bovendien gebruiken fabrikanten soms bewerkt hout, dat het resultaat is van het binden van houtlagen met een lijm, voor het produceren van dit soort deuren. Hoewel bewerkt hout langer meegaat dan natuurlijk hout, zal het interne vocht uiteindelijk leiden tot buigen. Wat onderhoud betreft, staat samengesteld hout op die schaal tussen aluminium en UPVC, wat betekent dat het minder onderhoud nodig heeft dan UPVC, maar nog steeds meer dan aluminium.

Wat zijn de voordelen van Harmonicadeur?

1) Laat meer ruimte

Uw woonkamer oogt lichter en ruimer met Harmonicadeur; in plaats van met gewone. Door de deur op te vouwen, wordt de ruimte geopend die de gewone deur zou hebben ingenomen.

2) Veilig voor kinderen

Harmonicadeur met glazen panelen zorgen voor meer zicht. Zo kunt u uw kinderen buiten zien spelen, bijvoorbeeld in de tuin, terwijl u binnenshuis verder werkt.

3) Betere ventilatie

Een gewone deur kan uw kamers benauwd maken door slechte ventilatie. Daarentegen zorgt een Harmonicadeur voor een goede ventilatie en luchtcirculatie, daarom kan hij in de zomer erg handig zijn.

4) Bespaart rekeningen

Brede Harmonicadeur laat veel lucht en daglicht binnen. Dit zou de behoefte aan AC en kunstmatige verlichting kunnen verminderen.

5) Geweldige esthetiek

De deuren zien er absoluut geweldig uit. Ze hebben het potentieel om het uiterlijk van de binnenruimte .

Wat wel en niet doen bij het kiezen van een Harmonicadeur?

Dos

Inspecteer de vouwdeur die u in de winkel koopt grondig om te weten waar u mee te maken heeft
Garantie is belangrijk
Koop deuren die volgens de bouwvoorschriften zijn toegestaan
​​Koop uw deuren bij een gerenommeerd bedrijf of winkel

Don'ts

Oordeel niet over oordelen op het prijskaartje. Investeer in een dure deur die jaren meegaat.
Betaal de aannemer pas als ze klaar zijn met de installatie. Als u ze vooraf betaalt, zal het vrij moeilijk zijn om iets te veranderen waar u niet tevreden over bent.

Vorig artikel Een korte gids voor het kiezen van de beste Klapdeur
Volgend artikel Alles wat je moet weten over vouwdeuren

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden