Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit de magazijn geleverd

3x Ruimte optimaliseren in een klein huis! - Vouwdeurspecialist.nl

3x Ruimte optimaliseren in een klein huis!

Heb je voor het eerst een huis gekocht en heb je door de rare woningmarkt een kleiner huis kunnen kopen dan je eigenlijk zou willen? Of houd jij gewoon van een knus en wat kleiner huis? Dan bestaat de kans dat je soms een beetje in de knoop zit met een inrichting die gezellig is, maar ook ruimtelijk toont. Daarom delen wij in deze drie tips om jouw ruimte te optimaliseren in een klein huis!

1. Hang spiegels op!

Dit is misschien wel een bekende, maar we konden hem daarom ook niet vergeten in dit lijstje. Spiegels weerkaatsen erg veel licht, waardoor een ruimte optisch gelijk groter lijkt. Bovendien zorgt dit er voor dat je minder energie nodig hebt om het huis te verlichten. Bijkomend voordeel dus voor de energierekening én jouw ecologische voetafdruk.

2. Kies voor lichte kleuren

Als je de muren van een kleine kamer donkergrijs schildert, kun je je misschien wel inbeelden dat zo’n ruimte gelijk erg duister en hokkerig lijkt. Kies je voor lichtere kleuren, dan helpt dit bij het optisch groter laten lijken van jouw huis. Vooral in combinatie met een grote spiegel, zoals hierboven genoemd. Dat is een gouden combinatie!

3. Schaf een vouwdeur aan

Denk jij nu, ja leuk dat lichte kleuren en een spiegel er voor zorgen dat mijn huis optisch groter lijkt, maar hoe zorg ik er voor dat ik echt meer ruimte krijg? Dat kan door een vouw- of schuifdeur aan te schaffen. Waar traditionele deuren namelijk een grote draaicirkel hebben (bij het openen en sluiten van de deur), heb je hier bij onze deuren geen last van! Zo kan je bijvoorbeeld de bank net iets dichter bij de deur zetten, en kun je ook nog wat leuks naast de deuropening zetten zonder dat de deur hier tegenaan komt wanneer je hem open doet. Het aanschaffen van een vouw- of schuifdeur zorgt er voor dat jij de beschikbare ruimte écht optimaal kunt benutten! 

Vorig artikel Zo creëer je een unieke uitstraling in de badkamer

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden