Doorgaan naar inhoud

Klantbeoordeling: 4.8 / 5

Hoge kwaliteit voor lage prijzen

Snelle levering

Eenvoudig bestellen

Direct vanuit het magazijn geleverd

schuifdeur vs vouwdeur

Glazen schuifdeuren vs glazen vouwdeuren

Glazen schuifdeuren versus glazen vouwdeuren

Veel huiseigenaren willen manieren vinden om de buitenkant te integreren in het interieur van een huis bij het renoveren of bouwen van een nieuw huis.

Er valt veel te zeggen over de rust van buiten naar binnen halen en een groter uitzicht hebben. Er is ook het meer praktische aspect van het verkrijgen van meer natuurlijk licht en betere toegang tot buitenruimtes. Al met al is er niets dat niet leuk is aan het binnen- en buitenleven. Geen wonder dat iedereen het wil.

Waarop moet u letten bij de keuze tussen een schuifdeur en een vouwdeur?

De belangrijkste vraag die zowel voor architecten als huiseigenaren overblijft, is welke oplossing het beste past bij hun specifieke project: schuifdeur of vouwdeur.

Als distributeur van zowel overmaatse schuif- als vouw deursystemen uit Europa hebben we al vele klanten geholpen bij het maken van hun keuze. Op basis van onze ervaring en de meest voorkomende vragen die we hebben gehoord, hebben we deze korte handleiding samengesteld. Het beschrijft de belangrijkste verschillen tussen schuifdeuren en glazen vouwdeuren, evenals de voor- en nadelen.

Als u geïnteresseerd bent om dit type buitendeur te integreren in uw volgende project, lees dan verder. We raden u ook aan om door onze te bladeren product configuratieoverzicht om enkele van de producten te zien die we beschikbaar hebben.

Verschil tussen schuifdeuren versus vouwdeuren

Het belangrijkste verschil tussen vouw- en schuifdeuren is de manier waarop ze zijn gebouwd.

Schuifpuien bestaan ​​uit twee of meer grote glasplaten die zijdelings achter elkaar schuiven. Dit beperkt hoeveel van de glazen wand u kunt openen, maar stelt u ook in staat om de grootte van de opening gemakkelijker te regelen.

Schuifdeuren gaan maar gedeeltelijk open omdat de ruiten achter elkaar moeten schuiven en er dus één ruit gesloten blijft. Met schuifdeuren kunt u echter beslissen hoeveel u ze wilt openen, afhankelijk van uw behoeften. Als je gewoon wat frisse lucht nodig hebt, kun je ze een beetje openen. Wil je optimaal genieten van het buitenleven, dan klap je ze helemaal open.

Met schuifdeuren heb je ook de mogelijkheid om ze weg te stoppen in een muur zak. Als je de benodigde ruimte hebt, kunnen pocket deuren een geweldige oplossing zijn om de illusie van een onbelemmerde opening te creëren.

Openslaande terrasdeuren zijn opgebouwd uit meerdere glasplaten die je naar één kant kunt klappen om een ​​ruimte volledig te openen. Ze werken als een accordeon. Elke ruit is met scharnieren aan de andere verbonden en ze werken allemaal samen.

Vouwdeuren kunnen zowel naar buiten als naar binnen open. U kunt ze op beide manieren installeren, afhankelijk van uw ruimte en vereisten. Bovendien kunnen ze meer van de muur openen omdat ze naar één kant vouwen en slechts een kleine ruimte innemen. Maar als ze open zijn, zijn ze open.

Schuifdeur versus vouwdeur Zicht

Schuifdeuren bieden een breder zicht wanneer ze gesloten zijn, terwijl vouwdeuren meer zicht bieden wanneer ze open zijn. Als je schuifdeuren voor een hele wand plaatst, is de kans groot dat je maar twee ruiten nodig hebt. Dit betekent minder kozijnen en vrij uitzicht.  

Met vouwdeuren heb je een ononderbroken uitzicht als ze open zijn. Ze hebben echter wel meer frames nodig. Dit betekent dat de kozijnen, wanneer ze gesloten zijn, sommige van de buitenaanzichten zullen opbreken.

Schuifdeur versus vouwdeur Gebruiksgemak

Moderne mechanismen maken zowel schuifdeuren als vouwdeuren gebruiksvriendelijk. De hef- en schuif mechanismen die beschikbaar zijn in schuifdeuren geven ze echter de overhand. Met het juiste product kunt u zelfs extra grote ruiten met één vingerbeweging verplaatsen.

Als het op configuratie aankomt, bieden schuifdeuren minder opties dan vouwdeuren en kunnen ze niet in baaien of hoeken worden geïnstalleerd. Vouwdeur Configuraties zijn doorgaans diverser en bestaan ​​uit één tot acht deuren. Indien gewenst kunnen er meerdere deuren worden geplaatst. Bovendien kunt u kiezen of u de deuren naar buiten of naar binnen wilt openen.

Kiest u voor vouwdeuren, dan krijgt u ook één ruit die net als een gewone deur opengaat. Dit is erg handig als u niet de hele muur wilt openen om toegang te krijgen tot de buitenruimte.

Kosten

schuifdeur versus vouwdeur Er is geen duidelijke prijsleider als het gaat om schuifdeuren versus vouwdeuren. Afhankelijk van de grootte, configuratie en het specifieke mechanisme kan een van beide de meer kosteneffectieve optie zijn. Zorg ervoor dat u de prijzen bekijkt op basis van offertes voor uw specifieke opening en zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt als het gaat om framematerialen (aluminium, hout, vinyl, enz.) En beglazing keuze.

Schuifdeur versus vouwdeur stijl 

Zoals hierboven al is beschreven, bieden schuifdeuren in gesloten toestand een ononderbroken zicht omdat dezelfde opening kan worden gevuld met minder ruiten. Vouwdeuren scoren punten wanneer ze geopend zijn, omdat ze de toegang naar buiten maximaliseren.

Materiaal- en oppervlakte afwerkingsmogelijkheden zijn grotendeels hetzelfde, maar schuifdeuren zien er strakker en verfijnder uit doordat de zichtlijnen smaller zijn en er geen scharnieren zijn.

Schuifdeur versus vouwdeur Thermische efficiëntie

Bij het vergelijken van producten van dezelfde kwaliteit leiden schuifdeuren tot thermische efficiëntie. Dat komt omdat er eigenlijk meer warmte verloren gaat door het kozijn van een deur dan door het glas, vooral als low-e driedubbele beglazing wordt gebruikt. Schuifdeuren kunnen dezelfde breedte overspannen met minder ruiten, waardoor het voordeel van wordt benut moderne beglazing.

Tegelijkertijd betekent meer ruiten meer afdichtingen op een vouwdeur dan op een schuifdeur. Dit vermindert de luchtdichtheid en daarmee de thermische prestaties nog verder. Als u werkt aan een hoogwaardige bouwen, zijn schuifdeuren de betere optie.

Drempel voor schuifdeur versus vouwdeur

Zowel schuifdeuren als vouwdeuren hebben drempels nodig.

Terwijl vouwdeuren meestal van boven worden opgehangen en technisch drempelloos kunnen worden vervaardigd, zullen producten van hoge kwaliteit nog steeds een drempel hebben. Drempels zorgen voor een vangrail aan de onderkant die enorm helpt bij het bedienen van de afzonderlijke ruiten en die de mogelijkheid bieden om de onderkant van de deur weerbestendig af te dichten.

Schuifdeuren hebben een drempel nodig omdat de rail in de drempel het gewicht van de schuifelementen draagt. Als u streeft naar een barrière vrije opening, zorg er dan voor dat de deur lager zit dan de afgewerkte vloer en dat er voldoende afvoer is voor de drempel om waterproblemen op de weg te voorkomen.

Conclusie

Zowel schuifdeuren als vouwdeuren zijn geweldige opties voor binnen- en buitenleven en elk heeft zowel voor- als nadelen. Uiteindelijk is de enige vraag die beantwoord moet worden bij het kiezen tussen glazen schuifdeuren of vouwdeuren, welke optie het beste bij uw project past.

Vorig artikel Vouwdeuren: Stijlvolle en Efficiënte Ruimteoplossingen
Volgend artikel Accordeon vouwdeuren: pronken met uw stijl en meer

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden